logotopbadia.png
HOME VERLOSKUNDIGE ZWANGERSCHAP BEVALLING KRAAMBED LINKS CONTACT

Eerste afspraak
Je bent zwanger: gefeliciteerd! Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je contact met ons opnemen voor je eerste afspraak. Je hebt daarvoor geen verwijzing nodig.

Badia vermeld op zwangerinNL

Sinds oktober is er een gratis App op de markt die je informeert over de voortgang van je zwangerschap en alles wat daar bij komt kijken. Neems eens een kijkje!

De verloskundige

Vanaf 13 mei is de nieuwe website www.deverloskundige.nl live. Deze website is speciaal voor (aanstaande) zwangeren ontwikkeld en ondersteunt verloskundigen in hun voorlichting.

Aangifte 

De geboorte van een baby moet bij de gemeente gemeld worden. Dit moet gebeuren bij de afdeling burgerzaken, in de gemeente waar de geboorte heeft plaatsgevonden. Dus baby's die in het St. Jans Gasthuis in Weert geboren zijn moeten aangegeven worden bij de gemeente Weert. De gemeente Weert zorgt er vervolgens voor dat de baby wordt ingeschreven in zijn / haar woonplaats. Aangifte wordt meestal door de vader gedaan, maar mag ook gebeuren door iemand die bij de geboorte aanwezig was. De aangifte moet binnen 3 werkdagen na de geboorte van jullie kind plaatsvinden.

Dit mag maximaal 1 dag uitgesteld worden wanneer:

De derde dag in het weekend of op een algemeen erkende feestdag valt.

Twee van de drie dagen in het weekend of op een algemeen erkende feestdag vallen.

Klik hieronder op de link voor de website van de gemeente.

gemeente-nederweert_logo.jpg

Telefoonnummer: 0495 - 677111

Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Nederweert

gemeente-weert.jpg

Telefoonnummer: 0495 - 575400

Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert

Newsfeed

NIPT

Vanaf 1 april 2017 is de website www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl beschikbaar. De zwangere en haar partner vinden hier informatie over prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom en over de 20 wekenecho. Lees meer

 

RIVM

Dit Nederlandse overheidsinstituut verzorgt informatie, monitoring en wetenschappelijke onderbouwing van het volksgezondheidsbeleid.

 

Gynaecologie Maastricht UMC+

Obstetrie & Gynaecologie Maastricht UMC+: zorg voor vrouwen.

 

Volg ons

googlepluslogo.png