logotopbadia.png
HOME VERLOSKUNDIGE ZWANGERSCHAP BEVALLING KRAAMBED LINKS CONTACT

Eerste afspraak
Je bent zwanger: gefeliciteerd! Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je contact met ons opnemen voor je eerste afspraak. Je hebt daarvoor geen verwijzing nodig.

Badia vermeld op zwangerinNL

Sinds oktober is er een gratis App op de markt die je informeert over de voortgang van je zwangerschap en alles wat daar bij komt kijken. Neems eens een kijkje!

De verloskundige

Vanaf 13 mei is de nieuwe website www.deverloskundige.nl live. Deze website is speciaal voor (aanstaande) zwangeren ontwikkeld en ondersteunt verloskundigen in hun voorlichting.

Brief van ikke

Lieve ouders

Ik kom naar jullie als een klein, onvolgroeid wezentje. Toch heb ik nu al mijn eigen, unieke

persoonlijkheid. Eens zal ik mijn vleugels in de wijde wereld uitslaan, en op mijn eigen benen

leren staan- geniet dagelijks van mijn aanwezigheid.

Gun jezelf de tijd om uit te vissen wie ik ben, hoe ik mij van jullie onderscheid, en wat ik jullie kan geven.

Geef me alsjeblieft eten als ik honger heb. In jouw buik, mama, wist ik immers niet wat honger was. Ik heb nog geen besef van tijd of uren.

Hou me alsjeblieft dicht tegen je aan, knuffel me, streel me, kus me, vertel mij lieveverhaaltjes. In jouw buik, mama, voelde ik me altijd gedragen. Ik was daar nooit alleen.

Ik hoop dat jullie niet al te ontgoocheld zijn als ik niet de perfecte baby uit jullie dromenben. En wees ook mild voor jezelf, als jullie niet zo perfect zijn als jullie wel wilden.

Verwacht niet te veel van een pasgeboren baby, verwacht niet teveel van kersverse ouders. Geef ons allen 6 weken zogezegd als geboortegeschenk. Zes weken voor mij om mijn ritme te vinden en zes weken voor julie om me in jullie leven echt op te nemen.

Vergeef het me als ik veel huil. Heb alsjeblieft geduld met mij. Ik zal steeds minder huilen en ik beloof jullie dat ik jullie blij zal maken met mijn gezelschap.

Als jullie goed naar me kijken zullen jullie zien hoe jullie me kunnen troosten en wat mij tevreden maakt. Ik kan immers zonder woorden spreken. Ik ben echt geen kleine tiran die jullie leven wil verknallen. Maar huilen is nu eenmaal de enige manier om te zeggen dat er iets scheelt.

Denk eraan dat ik al sterk en taai ben. Ik kan best tegen de fouten die jullie in het beginbij gebrek aan ervaring zullen maken. Als jullie van me houden kan er eigenlijk niets misgaan.

Vergeet alsjeblieft niet, goed voor jezelf te zorgen. Zorg voor gezond eten, rust en beweging, zodat jullie energiek en sterk zijn in de momenten die we samen doorbrengen. Probeer het onderscheid te maken tussen "belangrijk" en "onbelangrijk" en laat jullie doorniets of niemand opjagen. Dan zullen jullie veel intenser van mij kunnen genieten.

En zorg vooral goed voor jullie onderlinge relatie, want die is mijn voedingsbodem en toont

mij hoe je kunt houden van andere mensen.

Liefs ikke

Newsfeed

NIPT

Vanaf 1 april 2017 is de website www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl beschikbaar. De zwangere en haar partner vinden hier informatie over prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom en over de 20 wekenecho. Lees meer

 

RIVM

Dit Nederlandse overheidsinstituut verzorgt informatie, monitoring en wetenschappelijke onderbouwing van het volksgezondheidsbeleid.

 

Gynaecologie Maastricht UMC+

Obstetrie & Gynaecologie Maastricht UMC+: zorg voor vrouwen.

 

Volg ons

googlepluslogo.png