logotopbadia.png
HOME VERLOSKUNDIGE ZWANGERSCHAP BEVALLING KRAAMBED LINKS CONTACT

Eerste afspraak
Je bent zwanger: gefeliciteerd! Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je contact met ons opnemen voor je eerste afspraak. Je hebt daarvoor geen verwijzing nodig.

Badia vermeld op zwangerinNL

Sinds oktober is er een gratis App op de markt die je informeert over de voortgang van je zwangerschap en alles wat daar bij komt kijken. Neems eens een kijkje!

De verloskundige

Vanaf 13 mei is de nieuwe website www.deverloskundige.nl live. Deze website is speciaal voor (aanstaande) zwangeren ontwikkeld en ondersteunt verloskundigen in hun voorlichting.

Gehoortest 

In de eerste week na de geboorte van uw baby komt een medewerker van het screenteam bij u thuis voor een gehoortest. Deze 'Neonatale Gehoorscreening' is een methode om gehoorverlies op te sporen. Uw baby krijgt een klein dopje in het oor. Dit dopje is verbonden met een meetapparaat wat het gehoor van uw baby test. Beide oortjes worden apart getest, dit kan enkele minuten duren. Tijdens hetzelfde bezoek verricht de medewerker van het screenteam ook de hielprik.

Waarom een gehoortest?

Een goed gehoor is belangrijk. Als een kind niet goed hoort, leert het bijvoorbeeld niet goed praten. Hoe eerder wordt ontdekt dat je baby niet goed hoort, hoe sneller de behandeling kan beginnen. Daarom wordt het gehoor snel na de geboorte getest.

Door wie?

Een speciaal opgeleide medewerker van Groene Kruis Kraamzorg neemt de gehoortest test af.

Meer informatie

Lees meer informatie over gehoorscreening bij pasgeborenen (RIVM)

Newsfeed

NIPT

Vanaf 1 april 2017 is de website www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl beschikbaar. De zwangere en haar partner vinden hier informatie over prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom en over de 20 wekenecho. Lees meer

 

RIVM

Dit Nederlandse overheidsinstituut verzorgt informatie, monitoring en wetenschappelijke onderbouwing van het volksgezondheidsbeleid.

 

Gynaecologie Maastricht UMC+

Obstetrie & Gynaecologie Maastricht UMC+: zorg voor vrouwen.

 

Volg ons

googlepluslogo.png