logotopbadia.png
HOME VERLOSKUNDIGE ZWANGERSCHAP BEVALLING KRAAMBED LINKS CONTACT

Eerste afspraak
Je bent zwanger: gefeliciteerd! Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je contact met ons opnemen voor je eerste afspraak. Je hebt daarvoor geen verwijzing nodig.

Badia vermeld op zwangerinNL

Sinds oktober is er een gratis App op de markt die je informeert over de voortgang van je zwangerschap en alles wat daar bij komt kijken. Neems eens een kijkje!

De verloskundige

Vanaf 13 mei is de nieuwe website www.deverloskundige.nl live. Deze website is speciaal voor (aanstaande) zwangeren ontwikkeld en ondersteunt verloskundigen in hun voorlichting.

Kraambed 

In het kraambed krijgt u te maken met verschillende zorgverleners, zoals de kraamverzorgster die de eerste acht dagen na de bevalling dagelijks een aantal uur zal komen om u en de baby te helpen met de voeding, het badje, een deel van het huishouden op zich neemt en bepaalde controles zal doen bij u en de baby.

Rond de vijfde of zesde dag na de bevalling komt er ook een wijkverpleegkundige van het consultatiebureau bij u langs voor de hielprik, die standaard bij iedere baby afgenomen wordt, en zal dan ook een gehoortest doen bij de baby. Ze maakt dan meteen een eerste afspraak voor u bij het consultatiebureau.

Bij borstvoedingsproblemen kun u ook een lactatiekundige inschakelen, zij is meestal te bereiken via het kraamzorgbureau dat bij u zorgt.

Na de bevalling komt de verloskundige u en de baby regelmatig controleren in het kraambed, als alles goed gaat wordt het kraambed tussen de achtste en tiende dag na de bevalling afgesloten. Dan wordt er nog een afspraak met u gemaakt voor de nacontrole en die vindt plaats ongeveer zes weken na de bevalling.

Na afsluiting van het kraambed wordt de zorg verder overgenomen door het consultatiebureau en de huisarts.

Al in de tweede week na de geboorte komt de wijkverpleegkundige langs voor de intake. Zij zal zelf bellen om een afspraak te maken. Aan de orde komt wat u van kunt verwachten,wat ze doen etc..

Bezoeken aan de consultatiebureau zijn niet verplicht maar wel verstandig.

Newsfeed

NIPT

Vanaf 1 april 2017 is de website www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl beschikbaar. De zwangere en haar partner vinden hier informatie over prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom en over de 20 wekenecho. Lees meer

 

RIVM

Dit Nederlandse overheidsinstituut verzorgt informatie, monitoring en wetenschappelijke onderbouwing van het volksgezondheidsbeleid.

 

Gynaecologie Maastricht UMC+

Obstetrie & Gynaecologie Maastricht UMC+: zorg voor vrouwen.

 

Volg ons

googlepluslogo.png