logotopbadia.png
HOME VERLOSKUNDIGE ZWANGERSCHAP BEVALLING KRAAMBED LINKS CONTACT

Eerste afspraak
Je bent zwanger: gefeliciteerd! Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je contact met ons opnemen voor je eerste afspraak. Je hebt daarvoor geen verwijzing nodig.

Badia vermeld op zwangerinNL

Sinds oktober is er een gratis App op de markt die je informeert over de voortgang van je zwangerschap en alles wat daar bij komt kijken. Neems eens een kijkje!

De verloskundige

Vanaf 13 mei is de nieuwe website www.deverloskundige.nl live. Deze website is speciaal voor (aanstaande) zwangeren ontwikkeld en ondersteunt verloskundigen in hun voorlichting.

Kraamzorg 

Als de bevalling achter de rug is willen jullie maar één ding..... naar jullie baby kijken, hem bewonderen, hem knuffelen. Bovendien heb je je rust erg hard nodig. Zeker door de gebroken nachten. Ook al voel je je goed, een paar dagen op bed is een geweldig idee. En om jullie uit de brand te helpen is daar de kraamverzorgster. Ze neemt de dagelijkse taken van je over zodat jij volledig kunt genieten van de kraamtijd.

Twee maanden voor je uitgerekende datum zal er een verpleegkundige van de thuiszorg bij je langs komen,of dit telefonisch afhandelen. Ze zal je vragen hoe lang en hoeveel uur per dag je kraamzorg wilt hebben. Kijk dus eerst even in de verzekeringspolis om te controleren op hoeveel uur je recht hebt. De verpleegkundige zal je uitleggen wat de taken van een kraamverzorgende zijn. Natuurlijk bepaal jij uiteindelijk wat je wilt dat de kraamverzorgster doet. Als je bijvoorbeeld niet wilt dat zij de dagelijkse verzorging van je baby doet, kun je dat aangeven. Denk hier dus voor dit gesprek over na. De verpleegkundige kan dit dan opnemen in het dossier. Bovendien zal ze proberen een kraamverzorgster te vinden die bij jou past.

De taken van de kraamverzorgster

Ze helpt bij de bevalling, wanneer deze thuis plaatsvindt.
Ze ondersteunt jou maar is er ook om de verloskundige te helpen.


Gedurende de kraamtijd kijkt ze hoe het met jou en je baby gaat. Ze geeft dit door aan de verantwoordelijke verloskundige.


Ze verzorgt jou en je baby. Ze controleert jullie temperatuur, bekijkt de ontwikkeling van je baby en controleert dagelijks de stand van de baarmoeder.


Ze geeft je informatie en weet vaak allerlei handige tips omdat ze al jaren moeders en baby's ziet.


Ze zorgt voor het bezoek, je partner en je andere kinderen.


Ze doet het huishouden.

 

Drie-uurs-zorg

Het kan zijn dat je geen recht hebt op volledige kraamverzorging. Je komt dan waarschijnlijk in aanmerking voor drie-uurs-zorg. De kraamverzorgster komt dan, het woord zegt het al, drie uur per dag. In die uren kan ze natuurlijk niet alles doen wat ze normaal in acht uur zou doen. Daarom zal ze in mindere mate voor andere mensen, zoals het kraambezoek, zorgen. Je baby en jij zijn tenslotte het belangrijkste. Het huishouden beperkt ze dan tot de kraamkamer, de babykamer, de WC en badkamer.

Newsfeed

NIPT

Vanaf 1 april 2017 is de website www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl beschikbaar. De zwangere en haar partner vinden hier informatie over prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom en over de 20 wekenecho. Lees meer

 

RIVM

Dit Nederlandse overheidsinstituut verzorgt informatie, monitoring en wetenschappelijke onderbouwing van het volksgezondheidsbeleid.

 

Gynaecologie Maastricht UMC+

Obstetrie & Gynaecologie Maastricht UMC+: zorg voor vrouwen.

 

Volg ons

googlepluslogo.png