logotopbadia.png
HOME VERLOSKUNDIGE ZWANGERSCHAP BEVALLING KRAAMBED LINKS CONTACT

Eerste afspraak
Je bent zwanger: gefeliciteerd! Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je contact met ons opnemen voor je eerste afspraak. Je hebt daarvoor geen verwijzing nodig.

Badia vermeld op zwangerinNL

Sinds oktober is er een gratis App op de markt die je informeert over de voortgang van je zwangerschap en alles wat daar bij komt kijken. Neems eens een kijkje!

De verloskundige

Vanaf 13 mei is de nieuwe website www.deverloskundige.nl live. Deze website is speciaal voor (aanstaande) zwangeren ontwikkeld en ondersteunt verloskundigen in hun voorlichting.

Kraamzorg

Wanneer je zwanger bent moet je van alles en nog wat regelen. Een van de dingen die belangrijk is om te regelen is de kraamzorg voor in de eerste week na de bevalling. Het is verstandig om dit al zo snel mogelijk te regelen, zodat je straks gerust je kraamtijd in kunt gaan. De kraamzorg moet je voor 16 weken zwangerschapsduur geregeld hebben.

De kraamzorg wordt gedeeltelijk vergoed door de verzekering van de zwangere, dus niet door de verzekering van haar partner. Je verzekering bepaalt voor een deel hoeveel uren dat je aan zorg kunt krijgen.

Groene Kruis Kraamzorg en Mediplan zijn de 2 kraamcentra`s waar ik het meest mee werk, uiteraard zijn er ook andere. Is daar meer interesse voor laat dit dan weten. Via uw ziektekostenverzekering kunt u nagaan bij wie zij een contract hiervoor hebben afgesloten. Zij moeten ook op de hoogte worden gesteld van uw zwangerschap, zodat u het kraampakket thuis gestuurd krijgt.

Newsfeed

NIPT

Vanaf 1 april 2017 is de website www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl beschikbaar. De zwangere en haar partner vinden hier informatie over prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom en over de 20 wekenecho. Lees meer

 

RIVM

Dit Nederlandse overheidsinstituut verzorgt informatie, monitoring en wetenschappelijke onderbouwing van het volksgezondheidsbeleid.

 

Gynaecologie Maastricht UMC+

Obstetrie & Gynaecologie Maastricht UMC+: zorg voor vrouwen.

 

Volg ons

googlepluslogo.png