logotopbadia.png
HOME VERLOSKUNDIGE ZWANGERSCHAP BEVALLING KRAAMBED LINKS CONTACT

Eerste afspraak
Je bent zwanger: gefeliciteerd! Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je contact met ons opnemen voor je eerste afspraak. Je hebt daarvoor geen verwijzing nodig.

Badia vermeld op zwangerinNL

Sinds oktober is er een gratis App op de markt die je informeert over de voortgang van je zwangerschap en alles wat daar bij komt kijken. Neems eens een kijkje!

De verloskundige

Vanaf 13 mei is de nieuwe website www.deverloskundige.nl live. Deze website is speciaal voor (aanstaande) zwangeren ontwikkeld en ondersteunt verloskundigen in hun voorlichting.

Prenataal onderzoek

Heb je eerder een kindje met een aangeboren afwijking gehad of komen er in je familie bepaalde aangeboren afwijkingen vaker voor, dan kom je ook in aanmerking voor prenataal onderzoek. Wij vragen hier ook naar tijdens de eerste controle.

Prenataal onderzoek betekent dat er onderzoek bij het ongeboren kindje gedaan wordt naar een aangeboren afwijking. Het soort onderzoek dat gedaan wordt, bepaalt op welke aangeboren afwijking er gecontroleerd wordt. Sommige onderzoeken brengen risico's voor de zwangerschap met zich mee, anderen niet. Voor prenataal onderzoek bestaan de volgende mogelijkheden:

  • Nekplooimeting;
  • Uitgebreide echo;
  • Vruchtwaterpunctie;
  • Vlokkentest.

Prenataal onderzoek is een zeer uitgebreid onderwerp. Daarom verwijzen we u graag door naar een paar sites waar u mogelijk alle antwoorden kunt vinden op uw vragen. Je vindt er alle informatie die voor jou van belang kan zijn.

Mocht u ondanks nog vragen hebben, dan horen wij dit graag van u. 

Newsfeed

NIPT

Vanaf 1 april 2017 is de website www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl beschikbaar. De zwangere en haar partner vinden hier informatie over prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom en over de 20 wekenecho. Lees meer

 

RIVM

Dit Nederlandse overheidsinstituut verzorgt informatie, monitoring en wetenschappelijke onderbouwing van het volksgezondheidsbeleid.

 

Gynaecologie Maastricht UMC+

Obstetrie & Gynaecologie Maastricht UMC+: zorg voor vrouwen.

 

Volg ons

googlepluslogo.png