logotopbadia.png
HOME VERLOSKUNDIGE ZWANGERSCHAP BEVALLING KRAAMBED LINKS CONTACT

Eerste afspraak
Je bent zwanger: gefeliciteerd! Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je contact met ons opnemen voor je eerste afspraak. Je hebt daarvoor geen verwijzing nodig.

Badia vermeld op zwangerinNL

Sinds oktober is er een gratis App op de markt die je informeert over de voortgang van je zwangerschap en alles wat daar bij komt kijken. Neems eens een kijkje!

De verloskundige

Vanaf 13 mei is de nieuwe website www.deverloskundige.nl live. Deze website is speciaal voor (aanstaande) zwangeren ontwikkeld en ondersteunt verloskundigen in hun voorlichting.

Verloskundige 

Wij streven ernaar in de eerste dagen van het kraambed iedere dag bij je langs te komen, daarna komen we om de dag. Met het kraambed worden de eerste 8 tot 10 dagen na de bevalling bedoeld. Deze periode breng je geheel of gedeeltelijk thuis door. Behalve alle controles willen we natuurlijk ook graag weten hoe het met jullie gaat en hoe je de bevalling ervaren hebt. Heb je vragen of opmerkingen laat het ons dan ook even weten.

De verloskundige komt tijdens het kraambed regelmatig thuis kijken hoe het met jou en je pasgeboren baby gaat. De verloskundige is eindverantwoordelijk in deze periode en zij wordt hierin ondersteund door de kraamverzorgende die de dagelijkse controles uitvoert.

Als je in het ziekenhuis bent bevallen, belt de verpleegkundige van de kraamafdeling ons op om door te geven dat je naar huis gaat. Meestal plannen we dan de volgende dag een huisbezoek.

 

Tijdens de kraambezoeken informeren wij hoe het met jou, je partner en de baby gaat. Zowel lichamelijke veranderingen en/of klachten maar ook emotionele veranderingen hebben onze aandacht. Bij problemen zoeken wij met jou en de kraamverzorgende naar oplossingen.

Ongeveer 6 weken na de bevalling zien we je/jullie (met de baby) graag terug voor de nacontrole. Dit heeft geen medische reden, alleen een sociale reden. Heb je klachten, dan zal een van ons je door verwijzen naar de huisarts. De nacontrole is dus niet verplicht, maar wij vinden het leuk om jullie nog eens te zien! Bel ons drie weken na de bevalling tijdens het telefonisch spreekuur voor het maken van een afspraak.

Newsfeed

NIPT

Vanaf 1 april 2017 is de website www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl beschikbaar. De zwangere en haar partner vinden hier informatie over prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom en over de 20 wekenecho. Lees meer

 

RIVM

Dit Nederlandse overheidsinstituut verzorgt informatie, monitoring en wetenschappelijke onderbouwing van het volksgezondheidsbeleid.

 

Gynaecologie Maastricht UMC+

Obstetrie & Gynaecologie Maastricht UMC+: zorg voor vrouwen.

 

Volg ons

googlepluslogo.png