logotopbadia.png
HOME VERLOSKUNDIGE ZWANGERSCHAP BEVALLING KRAAMBED LINKS CONTACT

Eerste afspraak
Je bent zwanger: gefeliciteerd! Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je contact met ons opnemen voor je eerste afspraak. Je hebt daarvoor geen verwijzing nodig.

Badia vermeld op zwangerinNL

Sinds oktober is er een gratis App op de markt die je informeert over de voortgang van je zwangerschap en alles wat daar bij komt kijken. Neems eens een kijkje!

De verloskundige

Vanaf 13 mei is de nieuwe website www.deverloskundige.nl live. Deze website is speciaal voor (aanstaande) zwangeren ontwikkeld en ondersteunt verloskundigen in hun voorlichting.

Waar bevallen

In Nederland heb je de mogelijkheid om te kiezen waar je wilt gaan bevallen wanneer je geen medische indicatie hebt. Indien je een medische indicatie hebt, moet je in het ziekenhuis bevallen onder leiding van een gynaecoloog. Heb je geen medische indicatie dan kun je ook in het ziekenhuis bevallen, maar dit doe je dan onder leiding van je eigen verloskundige. We noemen dit een poliklinisch bevalling of een verplaatste thuisbevalling. Je huurt voor een paar uurtjes een verloskamer en wanneer de bevalling zonder complicaties verloopt mag je een paar uur na de bevalling al weer naar huis.
Het is wel belangrijk om zelf na te gaan of je ziektekostenverzekering een poliklinische bevalling vergoed. Het zit namelijk niet standaard in de basisverzekering.  

Thuis bevallen

Natuurlijk kun je ook thuis bevallen met je eigen verloskundige erbij. Het is de bedoeling dat je gedurende je zwangerschap samen met je partner bepaalt wat voor jullie de beste plaats is om te bevallen. Thuis bevallen is absoluut veilig en wij hebben alle benodigdheden bij ons om op elke onverwachte situatie te kunnen reageren.

Welke keuze je ook maakt het is voor ons het belangrijkste dat jij je prettig en veilig voelt op de plaats waar je gaat bevallen. De beslissing waar je gaat bevallen kun je nog nemen / veranderen tijdens de bevalling. Wanneer je er voor kiest om poliklinisch te gaan bevallen dan is het meest voor de hand liggende ziekenhuis het St Jans Gasthuis te Weert: http://www.stjansgasthuis.nl

Newsfeed

NIPT

Vanaf 1 april 2017 is de website www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl beschikbaar. De zwangere en haar partner vinden hier informatie over prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom en over de 20 wekenecho. Lees meer

 

RIVM

Dit Nederlandse overheidsinstituut verzorgt informatie, monitoring en wetenschappelijke onderbouwing van het volksgezondheidsbeleid.

 

Gynaecologie Maastricht UMC+

Obstetrie & Gynaecologie Maastricht UMC+: zorg voor vrouwen.

 

Volg ons

googlepluslogo.png